Hemkommen från Seoul där jag besökte den 10:e världskongressen i KBT. Jag var på två workshops. Den första var med Allen Miller som gick igenom CTRS-R. Instrumentet har reviderats då det varit låg interbedömar reliabilitet. Jag ska översätta den och sedan får vi testa om det blir en bättre samskattning. Den andra workshopen var med Emma Cernis och titeln var ”Working with transdiagnostic Dissociative experience”. Intressant och än så länge ett område med begränsad forskning. Det var flera intressanta ”Invited adresses”. Jag lyssnade på Anke Ehlers som berättade om PTSD behandling (CT-PTSD). Gillian Haddocks ämne var suicidalitet hos patienter med psykos sjukdom. Sista dagen talade Michelle Craske om ”Positive affect treatment” inriktat på belönings hyposensitivitet. Jag besökte en del symposier bl.a. internetbehandling vid social fobi och transdiagnostisk behandling.

Förutom kongressen så var Seoul en fantastisk stad att besöka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *