Den 21/10 hade vi nöjet att delta i en workshop om MCT for Health anxiety med Dr Robin Bailey. Det var hjälpsamt att få en modell presenterad som just riktar sig till hälsoångest.

I korthet så triggas hälsoångestpatienten av ett symtom som leder till att positiva antaganden aktiveras som i hälsoångestmodellen kallas ”Beliefs about Biased thinking”. Dessa finns i två former 1) positiva antaganden om negativa tankar (om jag tänker det värsta om mina symtom så känner jag mig tryggare, om jag oroar mig för min hälsa så hjälper det mig att hantera) 2) negativa antaganden om positivt tänkande (om jag tänker positivt om min hälsa så kan jag bli ouppmärksam på fara), för övrigt så känner man igen negativa antaganden (okontrollerbarhet och fara) samt CAS aktivitet (oro, ångest, beteenden)

Roligt att träffa MCT-kollegor och få påfyllning av MCT-tänk

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *